Gezonheid en milieu-dag 2010

Classé dans : Lettres d'information | 0

 
Lettre d’information 13/2011 – 23.02.2011

Op vrijdag 19 november hebben we deelgenomen aan een gezondheid en milieu- dag.

Op het programma stond de opzet van onze tweedehandswinkel, het bekijken van een film met als onderwerp « het water » en tenslotte een toespraak van Pierre Ozer en Ricardo Petrella.

We zijn de dag begonnen met het organiseren van onze tweedehandswinkel. Iedereen mocht zijn oude spullen en kleren meebrengen, die we dan aan een zeer democratische prijs verkochten met het doel onze eindejaarsjaarsreis te financeren. De winst was redelijk, alhoewel niet aanzienlijk. Eenvoudig was het niet. Overbezorgde leerkrachten om hun leerstof en niet geïntereeseerde leerlingen in tweedehandsspullen maakten ons het werk niet gemakkelijk. Toch was het een fijne ervaring , onze organisatie was meer dan geslaagd. De onverkochte spullen werden voor mensen in nood aan Oxfam gegeven.

Vervolgens keken we naar de film  » Water is money », waar kritiek werd geleverd op de opkomende neiging van multinationalen en regeringen om van water een luxe-product te maken. Sommige delen waren interessant andere delen wat minder en een beetje lang maar toch leerrijk. Daarbij eindigt de film met een positieve noot wat vandaag de dag toch eerder zeldzaam is in onze huidige milieuproblematiek.

Ten slotte hebben we naar de voordracht van Pierre Ozer en Ricardo Petrella geluisterd. De eerste spreker onderhield ons over ecologie op een vrij theoretische manier. Desondanks was het toch leerrijk. De tweede uiteenzetting was een meer filosofische kijk op het thema « water » dat in de film behandeld werd. Dit gedeelte vond ik persoonlijk een beetje te lang.

Als besluit kunnen we zeggen dat de dag zeer leerrijk was en ik ben ervan overtuigd dat de organisatie ervan een zeer goed idee was. Hopelijk volgen er nog zulke interessante dagen.

Simon Maerten,
6G Immersion Néerlandais.


Les autres éditions des Lettres d’information sont disponibles dans la rubrique Archives.

Charte Ar Ans1

Document mis à jour le 22.02.2011